Suomalaisilla vanhuksillakin on oikeus omaan äidinkieleensä …omassa kotimaassaan….

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/54050-20-000-tyontekijaa-ulkomailta-suomeen-kornia

Todellakin… täysin samaa mieltä. Vaikka ihminen vanhetessaan saa sairauksia, ja esimerkiksi dementoituu, ei heitä voi kohdella kuin jotain muukalaista. Kyllä hoitohenkilökunnan, lääkäreiden pitää osata Suomenkielentaito ammatissaan…etenkin vanhusten kohdalla, joilla kommunikointi usein heikkenee sairauden myötä. Kuulo heikkenee ja sanallinen viestintä, joten tulkitseminen menee vieläkin vaikeammaksi. Murteet elävöittävät kieltämme, ne ovat juurikin se kansallisaarre jota pitää voida vaalia. Minkälaisia virhearviointeja tulee hoitotyössä , jos ei ymmäretä asiakasta. Kyllä vanhuksilla pitää olla oikeus omaan itsenäiseen kommunikointiin omalla kielellä ja murteella Suomessa ja saada laadukasta hoitoa.

Jätä kommentti

css.php