Minimi hoitajamitoitukseen turvataan lailla

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/08/1606770/budjetissa-paatetty-05-hoitajaa-yhta-vanhusta-kohti

Minimi tuli lain kera 🙂 hyvä näin, se on sitten yhelle hoitajalle kaksi hoidettavaa kymmenestä, tai kymmentä hoidettavaa kohden viisi hoitajaa, eli puolikkaaksi mentiin. Lain voimaantuloon tosin on aikaa. No edes pieni lohtu, olipa maininta kotihoidon turvaamisestakin.

2 kommenttia artikkeliin “Minimi hoitajamitoitukseen turvataan lailla”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Marko!
  Vanhuslaista käytiin outoa keskustelua. Ei hoivalaitosten paikkamäärä kasva, vaikka niissä olisi enemmän henkilökuntaa.
  Sitten pääministeri puhuu alan kehittämisestä. Minusta kehittämistä on siinä, että vuoteenomaksi joutuneen henkilön vaipanvaihto ja ruuan tarjoaminen tapahtuu säännöllisin väliajoin. Se on hoitajien lukumääräkysymys.
  Menestystä vaaleihin. Yhteistyössä eteenpäin t. Hessu K. (kepu)

 2. Laakso Marko sanoo:

  Näin se on, että kotihoitoon ja kotona-asumisen mahdollisuuteen tulee panostaa eikä laitospaikkoja lisätä. Tällä tulevalla lailla turvataan minimihoitajamäärä, joka takaa edes jonkintasoisen hoidon. Ikääntyvien määrä lisääntyy, joten yhä enemmän päättäjien on kehitettävä erillaisia ratkaisuja. Tietenkään yksistään hoitajaminimi laissa ei takaa hoitajien saatavuutta sillä hoitajapula on suuri, enkä ihmettele miksi hoitajat hakeutuvat muiden alojen töihin. Tästä riittää vielä keskusteltavaa vaikka kuinka tulevina vuosina laajenmpana kokonaisuutena on paljon korjattavia asioita.

Jätä kommentti

css.php